MASTERCLASS :

GRISAILLES en TROMPE L'OEIL

met Stefano Luca - Italië

 

Cursusdag Van Tot
Vrijdag 27/10/2023 + Zaterdag 28/10 + Zondag 29/10 09.00 h 17.00 h

 

 

Prijs : 620,00 Euro / 3 dagen

 

Lesgever :

Stefano Luca - Italië

 

Voor onze volgende Masterclass dit najaar nodigen we de Italiaanse Stefano Luca uit. Stefano is een geboren en getogen Romein.

Na het voltooien van zijn kunststudies, op verschillende artistieke vlakken vergroot Stefano zijn kennis door gedurende vele jaren te werken als restaurator van schilderijen en fresco’s doorheen heel Italië.

 Deze ervaring is hem zeer nuttig en waardevol bij het ontwikkelen van zijn eigen technieken en karakteristieke stijlen in de Italiaanse decoratieve traditie.

 In 2002 richtte Stefano zijn bedrijf “ Lo Spazio Dipinto” op, gespecialiseerd in het schilderen van decoraties en trompe l’oeil. Sindsdien voert hij verschillende werken uit voor vele prestigieuze klanten, zowel publiek als privé, zowel in Italië als in het buitenland.

 Van 2003 – 2005 gaf Stefano parallel aan zijn werk ,lessen decoratieve schilderkunst aan de Volksuniversiteit UPTER in Rome.

Door de jaren heen nam Stefano deel aan verschillende evenementen en wedstrijden . In 2006 won hij de 4° editie van het Internationaal Trompe l’oeil Festival

Sinds 2009 is hij ook lid van de “Salon voor decoratieve schilders”. 

stefanoluca_art

 

 

 De voertaal is Engels, Jan en Chantal helpen vertalen naar het Nederlands of het Frans indien nodig.

De Masterclass is enkel toegankelijk voor gevorderde decoratieschilders.

Op het programma :

Bovenstaande afbeelding is een aquarelschets voor de Masterclass.

Het definitieve paneel kan lichtjes verschillend zijn.

 De Masterclass biedt een unieke gelegenheid om samen te werken met Stefano . Zijn grisaille technieken met Italiaanse touch zijn een absolute aanrader.

Afmeting : 60 cm x 100 cm - geprimerd zwaar vliesbehang

Wij zorgen voor de geprepareerde ondergrond en voor de sneldrogende acrylverven, mediums en pigmenten. Iedere deelnemer brengt zijn eigen penselen en gereedschappen mee. ( lijstje volgt eind oktober)

200 € voorschot te betalen voor 30 juni 2023 – saldo van 420 € te betalen voor 15 september 2023.

Neem contact op met Chantal of Jan voor inschrijving. Aantal deelnemers is beperkt tot 12, de volgorde van inschrijving + betaling is bepalend voor Uw deelname.

Al het materiaal kan ook aangekocht worden in de school ( www.obeeliks.com ).

Lunch , koffie en versnaperingen zijn inbegrepen.

Prijs : 620.00 Euro